Vanliga Frågor

Vanliga frågor

Frågor och svar om att köpa bil

Då vi har en väldigt hög omsättning av vårt lager rekommenderar vi alltid att du erlägger en handpenning på 2000kr för att reservera bilen.

Vi tar bort bilen ifrån våra annonsplatser när vi ser att handpenningen är betald.

Ja! Vi erbjuder fri hemleverans till alla kunder i Sverige. 

När du hittat en bil du är intresserad utav kontaktar du oss genom att ringa, maila eller chatta med oss. Säljare ger dig en grundlig och professionell bedömning av bilen. Motsvarande bedömning görs också av bilen som du eventuellt erbjuder i inbyte. 

Affären kan göras upp via telefon eller e-mail men det egentliga köpet genomförs först då båda bilarna har setts, provkörts och konstaterats vara i enlighet med överenskommelsen

Att köpa bilen på distans baseras på ömsesidigt förtroende. 

Vi ser till att du får all nödvändig information du behöver gällande bilen, finansiering & garantier innan vi skickar iväg bilen hem till dig.

Frågor och svar om att sälja bil

Vi köper i huvudsak in alla bilar som är Svensksålda, max 10 år gamla och har gått under 20 000 mil.  Exempel på bilar vi inte köper in är om den förekommit i stöldregistret, taxibilar, importerade bilar eller om mätarställningen manipulerats.

Vi använder oss ofta utav blocket för att hitta bilar till våra kunder, är du osäker på att det verkligen är vi som har hört av oss så är du varmt välkommen att ringa oss på 018 474 42 50 för att säkerställa att du blivit kontaktad av en medarbetare som representerar Handla Bil.

Budet är giltigt i 5 dagar.

När du accepterat vårt bud kommer vi att kontakta dig gällande upphämtningen av din bil. Vi bokar in en lämplig dag och tid för att genomföra affären. Väl på plats går vi igenom bilen så att den stämmer överens med den information vi taget del av.  Är bilen som vi förväntar oss så skriver vi under köpeavtalet. Alla dokument skrivs under via Scrive eSign. Scrives säkra lösningar möjliggör uppfyllnad av väsentliga krav i regelverk för elektroniska underskrifter, persondataskydd och penningtvätt. Inom några minuter har du pengarna synligt på ditt konto. Ägarbytet registreras direkt hos transportsyrelsen. Vi tackar för oss och påbörjar resan hem med din gamla bil.

Vill du sälja bilen direkt efter accepterat bud är det viktigt att du förbereder allt som tillhör bilen, så som registreringsbevis, reservnycklar, lösa tillbehör som extra däck, dragkrok & serviceböcker etc. Du skall också kunna visa legitimation.

I det fall din bil har brister tar vi fram ett kostnadsförslag för åtgärd utav dessa. Kostnaden dras sedan av från vårt givna bud. Givetvis informeras du om detta och får själv bestämma om du vill fortsätta med affären eller ej.

Efter att kontraktet är signerat av bägge parter så gör vi en expressbetalning till ditt bankkonto och pengarna har du synligt inom 1-30 minuter. Vi väntar alltid på att pengarna sitter synligt på ditt konto innan vi gör ägarbyte & lämnar platsen. 

Kontakta din bank och begär uppgifter för en slutlösen det datum vi ska hämta bilen. På plats löser vi lånet och mellanskillnaden betalar vi ut till dig. Du får såklart en kvittens på att betalningen är gjord till finansbolaget. 

Absolut.  Varmt välkommen till vår anläggning i Uppsala eller Östersund! 

Ibland kan det dröja några arbetsdagar innan ägarbytet registreras hos transportstyrelsen. Kontakta din inköpare om du har frågor kring ägarbytet.

Vi tar gärna emot försäljningsuppdrag. Ring oss på 018-474 42 50 för mer information.